Helder Massage Praktijk

Wie ben ik

Mijn naam is Heleen Petra. Sinds 1990 werk ik als massagetherapeut. Ik woon en werk in de omgeving van Schoorl en ervaar het als een groot geluk dat ik zo dicht bij de zee, het strand en de duinen woon. Bijna dagelijks ga ik de natuur in. Om op te laden en mij in lichaam en ziel verbonden te voelen met het grotere geheel. Zó helend!

 

Als kind werd ik al gefascineerd door alles wat een lijf zomaar ‘kon’ en voelde. Ik ontdekte al snel dat lichamen soms iets anders vertelden dan de woorden die gesproken werden. Want emoties, zoals verdriet, angst, vreugde en boosheid kun je wel benoemen maar ze worden vooral in het lijf gevoeld.

 

Ik ervoer de haast magische uitwerking van een aanraking: een arm om me heen of een aai. Het gaf een gevoel van geborgenheid, er volledig mogen ZIJN. Omgekeerd werkte het ook: door aanraking werd ik mij bewust van mijn emoties.

 

Ik ging fysiotherapie studeren waarbij mijn interesse uitging naar de wisselwerking tussen lichaam en geest. Dus een vervolgstudie haptonomie volgde. Daarna wilde ik meer weten over de therapeutische en helende effecten van aanraking en volgde ik o.a. de opleidingen synergetische massage, reiki, kinesiologie, reflexologie, acces bars en Myofascial Energetic Release (MER).

Voor Jou

In mijn werk als massagetherapeut ben JIJ het uitgangspunt. Samen gaan we op weg om pijn en blokkades in jouw lichaam te ontdekken zodat de energie weer kan en mag gaan stromen. In jouw tempo. Ik vind het daarom belangrijk om de tijd voor jou te nemen.

 

Zodat je je geborgen voelt en jouw lichaam zich over kan geven aan mijn handen waardoor je je volledig kunt ontspannen. 

Ik ben dankbaar dat ik op deze manier bij kan dragen aan meer balans in jouw leven en hoop je snel te ontmoeten!

 

Heleen