Helder Massage Praktijk

Wat is MER?

AANRAKEN – GERAAKT – IN VERBINDING

Vrij komen van pijn door middel van Myofascial Energetic Release ga je samen met mij op ontdekkingsreis. Je gaat weer voelen hoe jouw pijn is ontstaan en wat je eraan kunt doen om je beter in je lijf te gaan voelen.

 

Vertrouw jouw wijze lijf!

Wat is MER?

Myofascial Energetic Release technieken zijn ontwikkeld voor het ontspannen van de fascies in het lichaam met milde, vriendelijke massagetechnieken. Bij deze behandeling masseer je niet de spieren, maar de fascia. Het oprekken van dit speciale bindweefsel brengt de juiste structuur weer terug, zodat deze daarna weer alle ruimte heeft om te bewegen.

 

De fascia ligt om alle cellen, pezen, spieren, gewrichten en organen. Het is het grootste orgaan en zeer gevoelig. De fascia zijn op alle niveaus met elkaar verbonden. Waneer er een klacht in de rug is kan het zijn dat de oorsprong van de klacht elders in het lichaam ligt. Met de MER behandeling ga je samen met de behandelaar opzoek naar de verdichte delen in de fascia. Je bent actief betrokken in dit proces, middels de ademhaling kom je bij de aangeraakte plekken en kan er ontspanning optreden in het weefsel (releases). Naast de behandeling kun je zelf thuis door middel van stretches en beweging de fascia verder leren ontspannen. Dit alles om de chronische klachten in het lichaam te verminderen en zelfs op te lossen!

Chronische pijn

Pijn, vooral ook chronische pijn, is een signaal een waarschuwing, vaak is het ons echter niet duidelijk wat de pijn ons zegt en/of waar het vandaan komt.

De oorzaak kan fysiek zijn maar dat hoeft niet. De hersenen registreren gevaar dat als pijn in het lichaam vertaald wordt. Bv. wanneer iemand een hernia heeft, gemanipuleerd wordt, geopereerd wordt, pijnstillers krijgt etc en de pijn blijft bestaan. De oorzaak van de pijn ligt dan niet in de afwijking die gevonden was. Pijnstillers vertroebelen het pijnsignaal en kunnen de klacht vaak verergeren.Pijn is een alarm signaal waar je naar mag luisteren.Door verder te kijken dan alleen naar de pijnlijke plaats kunnen chronische pijnklachten verdwijnen. Met de diepe massage technieken van MER en het hele lichaam als geheel te beschouwen kan deze behandeling een grote bijdrage leveren in het vrij komen van pijn.

Lichaam en Geest zijn één.